Två filmer jag såg ikväll...

7 miljonärer

Handling: Bland blommande äppelträd och surrande humlor är bröllopsförberedelserna i full gång på Himlabackens herrgård. Måns Lundin, stormrik arvtagare till herrgården, ska gifta sig med den minst lika rika Judith Fahlén, ägare till ett av Europas största hotellimperium. Allt är dock inte riktigt så idylliskt som det verkar. Både inbjudna och oanmälda gäster smider planer på hur de ska komma åt bröllopsparets miljoner. Oväntade vändningar och gamla hemligheter avlöser varandra i ett hisnande tempo där i stort sett alla har lyckats lura alla innan solen gått ned.

Åsikt: Haha, jag gillade den! Riktigt roligt film faktiskt. Och härligt med lite svenska filmer så man slipper tänka på text eller vad dom säger, så det gillars ibland.

Betyg: Sebbe

Handling: Sebbe är 15 år och bor med sin mamma i en lägenhet som är alldeles för trång. Han gör sitt bästa. Han slår aldrig tillbaka. Sebbe älskar sin mamma för att han inte kan annat. På skroten lever drömmen, och i Sebbes händer får döda ting nytt liv. Här har han kraft att skapa. Här är han fri – men ensam. Hans utanförskap växer i takt med att hans värld krymper, tills han en dag står helt isolerad utan någon annan än sin mamma. Och när hon sviker, sviktar allt.

Åsikt: Herregud... Vem har lagt pengar på denna filmen? Något av det dåligaste jag sett! Så himla långtråkig.. Visst, hemskt att han blir mobbad, har en sån mamma. Och det budskapet dom ville få fram var bra, men nej. Himla tråkig och dålig. Kunde gjorts så mycket bättre.
Det enda + är väl att det är första ungdomsfilmen som handlar om en kille? Vad jag vet iallafall..

Betyg:


Din åsikt tack!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0